Kompletní stáčecí linka
Kompletní stáčecí linka
Stav
Použitý
Umístění
Fumane (Verona) 

Zobrazit fotky
Zobrazit mapu
Údaje o stroji
- Popis stroje:
- Kompletní stáčecí linka
- Stav:
- použitý
Cena a lokalita
- Místo prodejce:
- Via Incisa 1, 37022 Fumane (Verona), Itálie

Volejte
Podrobnosti nabídky
- ID výpisu:
- A19601596
- Referenční č.:
- LC560
- Naposled aktualizováno:
- 18.07.2025
Popis
Použitá linka na zpracování mléčných výrobků pro malé provozy, kapacita 2 000 l/h
Příjem mléka a počáteční skladování
Použitá linka na zpracování malých mléčných výrobků 2 000 l/h začíná stanicí pro příjem mléka, která se skládá ze dvou tanků Lactofreeze a přijímacího čerpadla. Obsluha čerpá syrové mléko do tanků, kde je okamžitě chlazeno. Toto řešení zajišťuje tepelnou stabilitu ještě před samotným zpracováním a zároveň minimalizuje bakteriální zátěž při plynulém přečerpávání do fáze pasterizace.
Pasterizace a separace
Bodpfow Ahg Rjx Ag Ijdi
Následuje pasterizační fáze využívající deskový výměník tepla s retenční sekcí a pomocnými systémy, dimenzované na průtok 2 000 litrů za hodinu. Pasterizační zařízení rychle ohřívá mléko a po stanovenou dobu udržuje zvolenou teplotu pro likvidaci patogenů. Poté separátor GEA WESTFALIA (kapacita 3 000 l/h) odděluje smetanu. Současně homogenizátor RANNIE (1 000 l/h) redukuje velikost tukových kuliček, což zlepšuje stabilitu emulze a zabraňuje vyplavování smetany.
Fermentace a srážení
Po tepelném ošetření následuje fermentační proces. Používá se izolovaný dvouplášťový fermentační tank s objemem 1 000 litrů a planetární míchadlo. Tak je zaručena rovnoměrná bakteriální aktivita i přesná regulace teploty. Paralelně je k dispozici koagulační vana (1 000 l) s planetárním míchadlem pro zahájení procesu srážení bílkovin. Obě nádoby zajišťují optimální strukturu proteinů pro výrobu jogurtu, sýra i zakysaných smetanových produktů.
Zpracování a odvodňování sýra
Po sražení pokračuje linka na zpracování sýra. Systém zahrnuje 500litrovou nádobu s odvodňovacím sítem a dva sýrové odkapávací stoly. Tyto komponenty umožňují efektivní manipulaci s velkým objemem sýřeniny, zjednodušují separaci syrovátky a splňují přísné hygienické požadavky. Důraz byl kladen na snadné čištění a prevenci křížové kontaminace.
Balení
V závěru je linka vybavena poloautomatickými i automatickými řešeními pro balení. Poloautomatický plnič dávkuje pasterované mléko do litrových sáčků. Automatický plnič kelímků na jogurt provádí plnění i uzavírání kelímků o průměru 75 mm a 95 mm rychlostí až 1 800 kusů za hodinu. Etiketovací automat ETICAP (2004) aplikuje čelní i zadní samolepicí etikety na válcové kelímky a zajišťuje přesné zarovnání a přilnavost etiket.
Značení, řízení teploty a finální balení
Na pásovém dopravníku aplikuje Videojet 1220 (2019) datum exspirace na každý výrobek. V dalším kroku vakuová balička balí porce smetany a sýra. Tepelné hospodářství linky zajišťuje kotel na tuhá paliva o výkonu 115–150 kW (2014) se dvěma přečerpávacími čerpadly. Pro udržení teplotní stability slouží také akumulační tank na ledovou vodu (5 000 l, 2014) a chladicí jednotka (2018).
Inzerát byl přeložen automaticky a mohou se vyskytnout chyby překladů.
Příjem mléka a počáteční skladování
Použitá linka na zpracování malých mléčných výrobků 2 000 l/h začíná stanicí pro příjem mléka, která se skládá ze dvou tanků Lactofreeze a přijímacího čerpadla. Obsluha čerpá syrové mléko do tanků, kde je okamžitě chlazeno. Toto řešení zajišťuje tepelnou stabilitu ještě před samotným zpracováním a zároveň minimalizuje bakteriální zátěž při plynulém přečerpávání do fáze pasterizace.
Pasterizace a separace
Bodpfow Ahg Rjx Ag Ijdi
Následuje pasterizační fáze využívající deskový výměník tepla s retenční sekcí a pomocnými systémy, dimenzované na průtok 2 000 litrů za hodinu. Pasterizační zařízení rychle ohřívá mléko a po stanovenou dobu udržuje zvolenou teplotu pro likvidaci patogenů. Poté separátor GEA WESTFALIA (kapacita 3 000 l/h) odděluje smetanu. Současně homogenizátor RANNIE (1 000 l/h) redukuje velikost tukových kuliček, což zlepšuje stabilitu emulze a zabraňuje vyplavování smetany.
Fermentace a srážení
Po tepelném ošetření následuje fermentační proces. Používá se izolovaný dvouplášťový fermentační tank s objemem 1 000 litrů a planetární míchadlo. Tak je zaručena rovnoměrná bakteriální aktivita i přesná regulace teploty. Paralelně je k dispozici koagulační vana (1 000 l) s planetárním míchadlem pro zahájení procesu srážení bílkovin. Obě nádoby zajišťují optimální strukturu proteinů pro výrobu jogurtu, sýra i zakysaných smetanových produktů.
Zpracování a odvodňování sýra
Po sražení pokračuje linka na zpracování sýra. Systém zahrnuje 500litrovou nádobu s odvodňovacím sítem a dva sýrové odkapávací stoly. Tyto komponenty umožňují efektivní manipulaci s velkým objemem sýřeniny, zjednodušují separaci syrovátky a splňují přísné hygienické požadavky. Důraz byl kladen na snadné čištění a prevenci křížové kontaminace.
Balení
V závěru je linka vybavena poloautomatickými i automatickými řešeními pro balení. Poloautomatický plnič dávkuje pasterované mléko do litrových sáčků. Automatický plnič kelímků na jogurt provádí plnění i uzavírání kelímků o průměru 75 mm a 95 mm rychlostí až 1 800 kusů za hodinu. Etiketovací automat ETICAP (2004) aplikuje čelní i zadní samolepicí etikety na válcové kelímky a zajišťuje přesné zarovnání a přilnavost etiket.
Značení, řízení teploty a finální balení
Na pásovém dopravníku aplikuje Videojet 1220 (2019) datum exspirace na každý výrobek. V dalším kroku vakuová balička balí porce smetany a sýra. Tepelné hospodářství linky zajišťuje kotel na tuhá paliva o výkonu 115–150 kW (2014) se dvěma přečerpávacími čerpadly. Pro udržení teplotní stability slouží také akumulační tank na ledovou vodu (5 000 l, 2014) a chladicí jednotka (2018).
Inzerát byl přeložen automaticky a mohou se vyskytnout chyby překladů.
Poskytovatel
Poznámka: Zaregistrujte se zdarma nebo se přihlaste, abyste získali všechny informace.
Registrován(a) od: 2021
Odeslat požadavek
Telefon & Fax
+39 344 0... inzeráty
Váš inzerát byl úspěšně smazán
Došlo k chybě















































